Hopp til navigasjon Hopp til innhold
 
A+
RSS
Information in English

Tilgjenglighetsprisen


Rådet for funksjonshemmede (RFF) har i mange år benyttet Internasjonal Torgdag til å dele ut Tilgjelighetspris. Spisesteder, hotel, museum og andre har mottatt prisen tidligere.
Leder for Rådet for funksjonshemmede Tone I. Torp sier følgende: "Vi liker å fokusere på det som bygges og restaureres slik at tilgjengeligheten blir god for alle. I fjor høst laget vi likevel en film som viser inngangspartiene til butikker og spisesteder i Grønlandsleiret. Dessverre har mange en terskel eller et lite trinn inn og dermed utestenges jeg og flere med meg. Filmen ble vist i Bydelsutvalget og vi ville legge vekt på at noen ganger er det veldig lite som skal til for å bedre tilgjengeligheten."
Hun oppfordret alle til å benytte dagen til å sjekke tilgjengeligheten og husk at 8-10 cm er for høyt trinn for noen. 

RFF tar gjerne i mot forslag til fremtidige kandidater til Tilgjengelighetsprisen.

 

Tilgjenglighetsprisen 2009
Rica Helsfyr Hotel gjenåpnet i 2008 etter omfattende rehabilitering og med en nybygd fløy. I 2009 fikk de Tilgjengelighetsprisen fordi de i byggeprosessen la vekt på universell utforming. Etter befaring finner vi god tilgjengelighet for rullestolbrukere og hørselshemmede. Hotellet kan og vil legge forholdene bedre til rette for binde og svaksynte. På Internasjonal Torgdag overrakte leder av Rådet, Tone I. Torp tilgjengelighetsdiplomet til direktør Nils Kallåk.

 

Tilgjenglighetsprisen 2008
Tilgjengelighetsprisen 2008 går til Olympen.  Sanel mottok prisen på vegne av Olympen. Tone begrunnet prisen med: "Olympen har et godt inngangsparti. De skrådde trinnet og dermed kan jeg, og flere med meg, komme inn. Olympen tildeles prisen uten at tilgjengeligheten i lokalene er helt optimale. Heisen er litt liten, og handikap toalettet litt trangt. Olympen får likevel ros for å satse på tilgjengelighet når restaureringen av bygningen er gjort under streng ”bevoktning” av Riksantikvaren. 
Rådet ber om at en rampe legges slik at terrassen i 2. etasje blir tilgjengelig. Det kommer vi for å sjekke når ute-serveringen starter til neste vår."

Tilgjenglighetsprisen 2007
Leder for Rådet for funksjonshemmede (RFF), Tone I. Torp, delte ut tilgjengelighetsprisen i forbindelse med Internasjonal torgdag. I 2007 var det Arnt Fremstad, teknisk direktør i Pecunia som mottok prisen på vegne av Teaterplassen med omkringliggende serverinssteder. Det er Pecunia som er utbygger av De nye Grønlandskvartalene som Teaterplassen er en del av. RFF la i sin vurdering for tildelingen vekt på at her er gammelt og nytt bygget sammen slik at alle har tilgjenglighet til alle fasilitetene

Bilde: Fra venste leder i RFF, Tone I.Torp, bydelsutvalgets leder Randi Røvik og mottaker av prisen Arnt Fremstad